Iconen

Vorig jaar ben ik begonnen met het schilderen van iconen.Ik heb lessen gevolgd bij zuster Delian de Brouwer in het iconenatelier "Zusters van Liefde". Het maken van verf met eigeel en het schilderen met fijne penseeltjes geeft rust en ontspanning. Ook dit jaar heb ik een cursus gevolgd en het schilderen van iconen boeit mij steeds meer.

Workshops

Schilderlessen


Per 1 september begin ik weer met schilderlessen voor volwassenen. We schilderen met acrylverf. Er wordt aandacht besteed aan kleurgebruik, compositie, lijngebruik, technieken enz.

Iedereen kan op eigen niveau werken. Het onderwerp kan door iedereen zelf gekozen worden .

De lessen zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten zijn € 10,- per avond. In de pauze is er koffie of thee. Bij de eerste les wordt het materiaal gratis aangeboden.

Heeft u interesse? Neem dan contact met mij op.

Per 1 september 2009 wil ik schilderlessen gaan geven aan kinderen, in de vorm van workshops. Uitgangspunt in de schilder workshops is het kind. Al doende maken ze kennis met diverse aspecten van het schilderen. Het plezier in schilderen is het belangrijkste. De duur van een workshop is twee uur.
We beginnen met schetsen op papier. Het kan ook een vorm van ontwerpen en compositie bepaling zijn. Ook de kleuren worden bekeken en gekozen. Daarna gaan we de ondergrond schilderen. Dan gaan we echt aan de slag. Er kan aandacht besteed worden aan lichtinval en perspectief. Dit wordt door het niveau van de groep bepaald. Later wordt er de naam en datum op gezet.

De kinderen gaan naar huis met een echt schilderij.

In overleg wordt afgesproken of dat ik voor het benodigde materiaal zorg of dat u daar zelf voor zorgt. Ook het onderwerp kan in overleg. Dit kan zijn: Stilleven, Zelfportret, Fantasie, Naar aanleiding van en verhaal of gedicht. Ook kan het zijn dat men buiten wil schilderen. ( bij mooi weer) .

Soms is het leuk om een groepsschilderij te maken. Dit kan zijn voor een huwelijk of een feest. Dit kan ook in de vorm van een meerluik.

Wilt u meer informatie neem dan contact met mij op.